Allure Wonen
Image default
Aanbiedingen

Drie makkelijke kamerplanten voor mensen zonder groene vingers

Een paar mooie groene planten kunnen de perfecte aanvulling zijn op het interieur. Daarnaast zijn ze vaak goed voor de leefomgeving en kunnen ze met een goede verzorging een lange tijd meegaan. Echter is dit niet voor iedereen zo makkelijk gezegd als gedaan. Wil jij ook graag een woning vol planten, maar heb je helaas geen groene vingers? Lees dan vooral verder. Wij zetten 3 van de makkelijkste kamerplanten voor je op een rijtje.

 

De Cactus

Komen jouw planten ook te vaak aan hun einde omdat je weer eens vergeten bent om ze water te geven? Dan zou de aanschaf van een cactus wellicht een goede keuze voor je kunnen zijn. Cactussen kunnen in de meeste gevallen makkelijk een maand zonder water. In het klimaat waar deze planten van nature groeien is het namelijk erg droog. Regent het wel? Dan plenst het vaak ook. Bij het water geven mag je hem dus gerust even onderdompelen!

 

Een terrarium plant versturen

Denk je dat het een keer per maand water geven ook nog wat te veel gevraagd is? Ga dan voor een terrarium. Je hoeft de planten in dit terrarium maar een keer water te geven en de rest regelen ze zelf. Door de afgesloten omgeving waarin de plant zich bevindt wordt er namelijk een geheel eigen ecosysteem gecreëerd. Terrariums zijn ook leuk om zelf te maken en eventueel cadeau te geven. Door glazen bol is het namelijk erg eenvoudig om deze plant te versturen.

 

De Zamioculcas kamerplanten bestellen

Toch opzoek naar een meer reguliere plant? Wellicht is de Zamiolucas dan wel wat voor jou. Deze makkelijke kamerplant neemt het niet zo nauw wanneer het aankomt op de hoeveelheid water die je hem geeft of waar in jouw huis je hem neerzet, al gaat de voorkeur wel uit naar een plekje met veel licht. Deze leuke planten zijn vaak te verkrijgen bij een tuinwinkel, of je kunt de kamerplanten bestellen in een online webshop.

 

Dus ook al heb je geen groene vingers, er zijn genoeg opties om jouw woonomgeving wat groener te maken. Met de juiste plant kan iedereen een ware plantenfluisteraar worden!

https://www.potsandplants.nl/plant-cadeaus/