Allure Wonen
Image default
Doe-het-zelf

Wat u moet weten over het kopen van tuingereedschap

We investeren veel tijd en energie om onze tuinen er mooi uit te laten zien. Om dat mogelijk te maken, moeten we het juiste gereedschap aanschaffen. Hoewel het kan lijken alsof er net zoveel verschillende soorten tuingereedschap zijn als er planten zijn om te kweken, zijn er enkele essentiële zaken die iedereen die een tuin kweekt nodig heeft.

 

Hand Tools

Handgereedschap is basisgereedschap dat wordt gebruikt voor wieden, planten en algemeen tuinonderhoud. Dit tuingereedschap kan je al heel lang kopen, maar het is nu veiliger, efficiënter en gemakkelijker in gebruik. Het bestaat meestal uit een handvat met aan één kant een blad. Het blad kan gemaakt zijn van metaal, kunststof of een combinatie van materialen. Handgereedschap kan worden gebruikt voor alle soorten tuinieren, en er is een grote verscheidenheid aan handgereedschap beschikbaar. – De vork – De tuinvork wordt gebruikt om grond los te maken, om te keren en gaten te graven voor het planten. De vork heeft twee tanden die met twee tanden aan het handvat zijn bevestigd. De vork kan op allerlei manieren worden gebruikt en is een veelgebruikt stuk gereedschap in tuinen. – De schoffel – Een schoffel wordt gebruikt om onkruid te wieden, kleine planten uit de grond te halen en ondiepe gaten in de grond te maken voor het planten van kleine planten. De schoffel heeft een lange steel met aan één kant een gebogen, plat blad. Het blad wordt gebruikt om planten uit de grond te snijden en de grond te schrapen om hem los te maken en gemakkelijker te bewerken. – Handzaag – Een handzaag wordt gebruikt voor het zagen van takken en kleine boomstammen. Het blad is ontworpen om snel en gemakkelijk te zagen, maar is niet sterk genoeg om grote boomstammen te zagen. Het is een goede keuze als je elke dag een paar takken moet zagen of voor kleine zaagsneden. – Snoeischaar – Een snoeischaar wordt gebruikt voor het trimmen en knippen van takken en kleine stammen. De schaar heeft twee bladen die open en dicht gaan rond de stam die wordt geknipt. Snoeischaren worden gebruikt voor het knippen van kleine takken en stengels, maar ze zijn niet sterk genoeg om grotere takken te knippen.

 

Grasmaaier

Een grasmaaier is een gereedschap dat wordt gebruikt om gras te maaien. De grasmaaier heeft een breed mes met tanden aan één kant dat ronddraait en het gras afsnijdt. Er zijn veel verschillende soorten grasmaaiers. Het meest voorkomende type is een roterende maaier. Deze heeft een draaiend mes dat het gras afsnijdt. Grasmaaiers kunnen op gas, elektrisch of met een snoer werken. Ze zijn duur, maar ze zijn een must-have gereedschap voor het onderhouden van een grote tuin. – Zitmaaiers – Zitmaaiers zijn ontworpen om gras te maaien en te verzamelen. De maaier heeft een stoel en een handvat om de maaier te bedienen. Aan de maaier is een zak bevestigd die het gras opvangt terwijl het wordt gemaaid. Zitmaaiers zijn zelfrijdend en kunnen worden gebruikt om grote tuinen te maaien. – Duwmaaiers – Duwmaaiers zijn het meest voorkomende type grasmaaier. Ze worden handmatig bediend en kunnen worden gebruikt om een gemiddelde tuin te maaien. Duwgrasmaaiers zijn niet zelfrijdend en worden alleen door de bestuurder aangedreven.

 

Turner

Een keerder is een tuingereedschap met een brede kop dat wordt gebruikt om grond en compost te keren. De draaier heeft een brede, platte kop die wordt gebruikt voor het schrapen van de grond en het keren van compost. De spitmachine wordt gebruikt om de grond om te keren en onkruid of planten in de grond te verwijderen. Het is een zeer nuttig instrument om onkruid uit de grond te verwijderen zonder schadelijke chemicaliën te gebruiken. – Plattekeerders – Plattekeerders hebben een brede, platte kop waarmee de grond kan worden omgewoeld. De platkopkeerder is niet scherp, dus veilig te gebruiken op alle grondsoorten. De platkopkeerder wordt veel gebruikt en is verkrijgbaar in verschillende maten voor tuinen van verschillende grootte. – Hak- of vorkenkeerders – Hak- of vorkenkeerders hebben een vork of een klauwachtig hulpstuk op het handvat. De vork of klauw wordt gebruikt om de grond vast te pakken en op te tillen. Hak- of hakkeerders worden gebruikt om grote hoeveelheden grond te keren. Ze worden meestal niet gebruikt voor het keren van compost, omdat ze niet zo effectief zijn als een draaier met een platte kop.

 

Bladblazer

Een bladblazer is een gereedschap dat wordt gebruikt voor het opruimen van bladeren en ander afval van trottoirs, opritten en andere terreinen. Het is een kleine motor die op hoge snelheid lucht uitblaast om bladeren en ander vuil weg te blazen. Bladblazers zijn geweldig voor het schoonmaken van kleine gebieden, maar ze zijn niet zo effectief voor grote gebieden. Ze maken veel lawaai en kunnen gevaarlijk zijn als ze verkeerd worden gebruikt. – Elektrische blazers met snoer – Elektrische blazers met snoer hebben een lang snoer dat op een stopcontact wordt aangesloten. Ze zijn goedkoper dan snoerloze blazers en efficiënter bij gebruik op grote oppervlakken. Snoerblazers zijn niet zo krachtig als snoerloze modellen en zijn goedkoper, maar kunnen niet worden gebruikt als er geen stroombron is. – Draadloze blazers – Draadloze blazers hebben een lange levensduur van de batterij en hebben geen snoer dat verstrikt kan raken of in de grasmaaier kan blijven hangen. Ze zijn duurder dan blazers met snoer en zijn niet zo efficiënt voor grote oppervlakken.

 

Kettingzaag

Een kettingzaag is een motorzaag die wordt gebruikt voor het zagen van bomen en grote takken. Hij wordt gebruikt voor grote opruimwerkzaamheden in de tuin, zoals het omzagen van oude bomen, het vrijmaken van land en het zagen van brandhout. Kettingzagen zijn gevaarlijk gereedschap waarmee voorzichtig moet worden omgegaan. Er zijn verschillende soorten kettingzagen, en ze kunnen sterk variëren in prijs. – Soorten kettingzagen – Er zijn veel verschillende soorten kettingzagen beschikbaar. De meest voorkomende is de handmatige kettingzaag. Handmatige kettingzagen worden met de hand aangedreven en zijn goedkoper dan elektrische modellen. Kettingzagen op gas zijn krachtiger en worden gebruikt voor grote taken. Ze zijn het duurste type kettingzaag. – Nadelen van kettingzagen – Kettingzagen zijn gevaarlijk gereedschap waarmee uiterst voorzichtig moet worden omgesprongen. Ze kunnen de gebruiker ernstig verwonden als ze niet goed worden gehanteerd. Ze hebben zeer scherpe messen die gemakkelijk in huid, handen en andere lichaamsdelen kunnen snijden.

 

Conclusie

Tuingereedschap is geëvolueerd van eenvoudig handgereedschap tot kettingzagen en elektrische blazers. Het is essentieel gereedschap voor elke tuinier en er zijn veel verschillende soorten en maten. Voordat u gaat winkelen voor tuingereedschap, moet u beslissen welk type tuin u gaat doen en hoe groot uw tuin is. Met het juiste gereedschap kan tuinieren een leuke en lonende hobby zijn.

https://www.tuingereedschapshop.nl/