Allure Wonen
Image default
Gezond wonen

Wil je je huis vergroenen? Welke plant kopen?

De zin ‘breng wat leven in je huis’ kun je heel letterlijk nemen. Want planten, in allerlei soorten, maten en kleuren geven de ruimte meer dan alleen kleur. Planten laten je letterlijk ademen doordat ze stikstof opnemen en zuurstof afgeven. Daardoor ben je meer ontspannen en een interieur met planten is altijd een stuk aantrekkelijker. Een plant kopen doe je gewoon via internet, dus ook geen gesleep meer. Je kiest de plant, bestelt en het wordt rechtstreeks vanaf de kweker aan de deur afgeleverd.

Kleur in je interieur

Een plant is niet alleen groen. Veel planten hebben verrassende kleurencombinaties. Diep paars, donkerrood, zachtroze, teer geel of sprankelend wit. Ga je een plant kopen dan zal je verstelt staan van de variaties. De Flamingoplant heeft prachtig strak gevormd blad met helder roze bladeren, de Begonia Maculata heeft zilveren stippen op het blad en de gebedsplant heeft zelfs meerdere kleuren waaruit je kunt kiezen. Als hangplant heeft het Chinese lantaarnplantje zachte, donzige en zilverig gekleurde blaadjes, terwijl de statige Alocasia Zebrina sierlijk gestreepte stelen heeft.

Een trendy plant kopen

Wil je een trendy plant kopen kijk dan eens bij de Anturium die eigenlijk alles heeft. Prachtig gevormd blad, roze schutbladeren en wortelen die in het water staan, want het is een plant op water, net als de Ctenante met zilveren strepen boven een donkere onderkant. De lichte wortels kleuren er prachtig bij. Deze vorm van decoreren geeft licht en luchtigheid aan je interieur én het plezier van een plant in huis.

Voor een strakke styling is de Vrouwentong geschikt, de Cactus is een mooie keuze wanneer je van robuustheid houdt en een Cycas Revoluta heeft met glanzende donkergroene bladeren echte allure. Het voordeel van deze planten is dat je eerder teveel aandacht geeft dan te weinig. Ze houden alleen wel van een lichte plek. Ben je veel weg of vergeet je regelmatig water te geven dan kun je dus toch met een gerust hart een plant kopen.

Voor iedere plek de perfecte plant

Misschien hou je van hangplanten als de Vaderplant met purperen stelen of ga je liever voor iets stoers. Voor iedere ruimte in huis kun je een geschikte plant kopen. In de badkamer heeft een Monstera het prima naar de zin en die donkere hoek laat de Sierasperge prachtig tot zijn recht komt. Iedere plant heeft zijn eigen specifieke behoeftes. Kies dus wel planten geschikt voor de plek waar je ze wilt neerzetten of hangen. Met een paar klikken ben je bij de geschikte selectie en kun de plant kopen waar je een warm hart van krijgt.

Eigenschappen van planten

Hoewel planten de lucht zuiveren doen sommige soorten dat meer dan anderen waardoor ze perfect voor kantoor of thuis op je werkplek zijn. Een kind- en huisdiervriendelijke plant is het Pannenkoekenplantje met mooie platte ronde blaadjes en de Graslelie, die zowel kan hangen als staan en geelgroene bladeren heeft, is een echte alles-in-een plant.

De perfecte plant kopen is niet zo moeilijk: kijk naar de plek, de planten die ervoor geschikt zijn en volg je hart. Je krijgt er uiteindelijk veel meer voor terug dan alleen kleur in je interieur.