Allure Wonen
Image default
Doe-het-zelf

Hoe bouw je het perfecte terras voor de horeca?

De horeca is booming in Nederland. Steeds meer mensen willen graag buiten eten of drinken, in de zon of juist onder de sterrenhemel. Het uitgangspunt is dan wel dat je een terras moet hebben dat perfect aansluit bij de wensen van je gasten. In dit blog lees je alles over hoe je het perfecte terras kunt bouwen voor de horeca, met behulp van terrasoverkappingen, terrasschermen horeca, heaters en leuke accessoires.

Locatie

De eerste stap in het bouwen van het perfecte terras is het kiezen van de locatie. Kies je voor een terras in de zon of juist in de schaduw? Of wil je graag een uitzicht over de stad of het water? Wanneer je de locatie hebt bepaald, is het tijd om na te denken over de stijl van het terras. Wil je graag een rustige sfeer creëren of juist een energieke sfeer? Dit is belangrijk om te bepalen, want het bepaalt in grote mate de inrichting van het terras.

Overkapping

Een terrasoverkapping geeft je gasten de mogelijkheid om buiten te zitten, zonder dat ze last hebben van de zon of het weer. Een terrasoverkapping op maat is een perfecte oplossing voor elk type horecagelegenheid. Of je nu een kleine overkapping nodig hebt voor je terras of een grote overkapping voor je terras er zijn verschillende mogelijkheden, en het mooiste is, alles kan op maat! Je kunt kiezen uit verschillende soorten overkappingen, zoals een glazen overkapping, aluminium overkapping of houten overkapping. Het is ook mogelijk om een overkapping met zonwering te laten maken, zodat je gasten altijd in de juiste temperatuur zitten.

Schermen

Terrasschermen zijn een andere optie om je terras af te schermen van de zon of het weer. Ze zijn eenvoudig te bevestigen aan de muur of het plafond en bieden een flexibele oplossing voor elk type terras. Je kunt kiezen uit verschillende soorten schermen, zoals stoffen schermen, aluminium schermen of PVC schermen. De schermen kunnen voorzien worden van een raam, zodat je gasten kunnen genieten van de omgeving.

Heaters

Heaters zijn een must-have voor elk terras. Ze zorgen ervoor dat je gasten ook in de koudere maanden buiten kunnen zitten en genieten van het terras. Er zijn verschillende soorten heaters, zoals elektrische heaters, gasheaters of houtskoolheaters. De heaters kunnen aan de muur of het plafond bevestigd worden, of je kunt kiezen voor een vrijstaande heater.

Accessoires

Om het terras helemaal af te maken, kun je nog verschillende accessoires toevoegen. Denk aan tuinverlichting, parasols of plantenbakken. Tuinverlichting zorgt ervoor dat het terras ook in de avonduren een aantrekkelijke plek is om te zijn. Parasols bieden schaduw en zorgen ervoor dat je gasten ook in de zomermaanden buiten kunnen zitten. Parasols houden namelijk ook regen tegen. Plantenbakken zorgen voor een frisse sfeer op het terras en kunnen ook gebruikt worden als scheidingswand.

 

Met deze tips ben je verzekerd van het perfecte terras voor de horeca.