Allure Wonen
Image default
Inrichting

Geef je interieur een sfeervolle touch-up met meubels van mangohout

Na een schitterende zomer betreedt de herfst nu het podium van de seizoenen. Dit betekent dat de dagen gestaag inkorten, de atmosfeer een verfrissende kwaliteit aanneemt en ons dagelijks leven zich meer binnenshuis afspeelt. Deze gezellige transformatie maakt de herfst tot het uitgelezen moment om je interieur een sfeervolle transformatie te geven. Ben je binnenkort van plan om dit te doen en zoek je naar meubelstukken die je huis een prachtige, warme, en ecologisch verantwoorde uitstraling zullen geven? Dan raden we je ten zeerste aan om eens te kijken naar meubels vervaardigd uit mangohout. Alle experts in stijl en interieur zijn het er unaniem over eens dat meubels van mangohout een blijvende trend zijn. Wat eettafels, eetbanken, salontafels, boekenkasten, dressoirs en andere meubelstukken van mangohout nog interessanter maakt, is dat ze geproduceerd worden uit circulaire materialen. Dankzij hun buitengewone sterkte en tijdloze uitstraling zullen ze vele jaren meegaan.

Meubels met een exotisch karakter

Zoals je wellicht al vermoedde, worden meubels van mangohout vervaardigd uit de houtsoort afkomstig van mangobomen die groeien in India en Australië. Naarmate de jaren verstrijken, dragen deze bomen steeds minder vruchten. Daardoor wordt het uiteindelijk financieel aantrekkelijker voor mangoboeren om ze te vervangen door nieuwe bomen. Het hout wordt hergebruikt om er prachtige meubelstukken van te maken. Wat mangohout zo bijzonder maakt, is het exotische karakter dat je kent van de vruchten zelf. Dit uit zich in de unieke patronen, de robuuste maar tegelijkertijd warme uitstraling, en de schakeringen van dit prachtige hout. Dit zijn stuk voor stuk eigenschappen die je graag in je interieur wilt terugzien, of je nu een voorkeur hebt voor modern, industrieel, strak, of bohemian. Met meubels van mangohout geef je je interieur dus een uiterst warme ambiance.

Urenlang loungen en tafelen

Nu de herfst officieel haar intrede doet, is het ook tijd om uitgebreid te genieten van de lounge-ervaring. Wat is er nu aangenamer dan thuis op de bank te ontspannen bij het licht van kaarsen en de klanken van muziek, terwijl je geniet van een voortreffelijk glas wijn? Om je loungearrangement compleet te maken, mag een bijpassende salontafel niet ontbreken. Wist je trouwens dat dit een van de meest gebruikte meubelstukken in huis is? Een salontafel van mangohout voegt de finishing touch toe aan de uitstraling van je zithoek. Er zijn diverse modellen verkrijgbaar in verschillende afmetingen, afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur. Als je extra opbergruimte wilt voor zaken als onderzetters, de afstandsbediening en tijdschriften, is een model met een lade een uitstekende keuze. Je kunt kiezen tussen rechthoekige of vierkante modellen. Als je een speels effect wilt bereiken, kun je opteren voor een ronde of ovale salontafel. Voor eindeloze variatie kun je zelfs een set van drie salontafels overwegen. Houd jij ook van uitgebreid tafelen in goed gezelschap?

Mangohout leent zich ook uitstekend voor het vervaardigen van prachtige eettafels. Wij hebben gekozen voor een eettafel met een ovaal tafelblad. Dankzij dit doordachte en tijdloze ontwerp geef je elk interieur een karakteristieke touch. De vele praktische voordelen van een ovale eettafel maken mangohouten eettafels in dit ontwerp zeer aantrekkelijk. Zo kunnen jij en je tafelgenoten elkaar gemakkelijk aankijken, en hoef je je geen zorgen te maken over onhandige scherpe hoeken.