Allure Wonen
Image default
Inrichting

Hoe creëer je een trendy interieur?

Het creëren van een trendy interieur is niet zo eenvoudig als het lijkt. Je kunt niet zomaar wat behang opplakken en het dan voor gezien houden. Het creëren van een interieur dat trendy is en ook past bij uw behoeften vereist onderzoek en planning. De sleutel tot elk geweldig ontwerp is subtiliteit, wat betekent dat je niet zomaar kunt gaan voor iets dat opvalt, want dat zal niet lang trendy blijven. In plaats daarvan moet u zich richten op kleine details zoals kleurenschema’s, textiel, verlichting, wandbekleding en nog veel meer om een ruimte te creëren die nieuw aanvoelt zonder er over een paar maanden gedateerd uit te zien.

Plan je ruimte voordat je gaat inrichten

Om te beginnen moet je de ruimte plannen voordat je begint met inrichten. Maak een moodboard met foto’s die je inspireren, of schets een eenvoudige plattegrond van je kamer om te zien hoe alles in elkaar past. U moet ook rekening houden met zaken als de grootte van de kamer, de lichtinval en eventuele architectonische kenmerken die van invloed kunnen zijn op uw inrichtingsplan. Op deze manier heeft u een beter idee van wat zal werken en wat niet.

Voeg een vleugje kleur toe met verf

Verf is een geweldige manier om kleur toe te voegen aan een kamer, of u nu voor een gedurfde of subtiele look gaat. Als je niet zeker weet waar je moet beginnen, zoek dan naar inspiratie op Pinterest of Instagram, of praat met een ontwerper in de winkel. Het is ook belangrijk om te onthouden dat verf kan worden gebruikt om een bestaande kamer te transformeren – dus sluit het niet uit als je niet een volledige make-over kunt doen. Een andere kleur op een accentmuur, bijvoorbeeld, kan een dramatisch verschil maken voor het ontwerp van een kamer.

Ga voor klein, met gebruik van textiel

Voor een stijlvolle en betaalbare update, ga je klein met je textiel. Ga niet voor één groot stuk, zoals een vloerkleed of een plaid, maar kies voor kleinere stukken zoals manden, kussens, dekens en meer. Zo kun je je inrichting gemakkelijk mixen en matchen, en de stukken zijn klein genoeg om vaak te worden verplaatst en gedraaid, zodat je kamer niet muf wordt. U kunt ook experimenteren met kleuren en patronen als u wilt dat uw kamer zich in de loop der tijd ontwikkelt.

Bij Garden Center Wemmel, ons tuincentrum in Brussel, hebben we een groot assortiment aan interieur artikelen. Pimp uw huis op met onze sfeervolle woon accessoires.

Gebruik metalen en metallics

Metalen en metallics zijn een geweldige manier om een modern gevoel aan je interieur toe te voegen. Ze werken vooral goed in keukens en badkamers, maar kunnen ook in andere kamers worden gebruikt als je een metallic accent wilt creëren. Als u metalen in uw ontwerp gaat gebruiken, zorg er dan voor dat u ze combineert met neutrale kleuren, zoals wit of zwart, die ze ofwel in de kamer kunnen inpassen of ze meer kunnen laten opvallen.

Verlichting is de sleutel

Goede verlichting kan een kamer veranderen, dus vergeet dit niet bij het maken van uw ontwerp. Zorg voor een verscheidenheid aan lichtbronnen – probeer te voorkomen dat er alleen maar bovenlichten zijn. Wandlampen zijn een geweldige manier om een kamer samen te brengen, en tafellampen zijn ideaal om een gezellige, ontspannen sfeer te creëren. Als u voor een modernere look gaat, kunt u kroonluchters, hangers en wandlampen proberen – zorg er alleen voor dat ze niet te fel zijn.

Conclusie

Het creëren van een trendy interieur vergt wat denkwerk en inspanning. Het is belangrijk om eerst uw ruimte te plannen en dan te beslissen welke elementen u wilt gebruiken. Als je eenmaal hebt besloten wat je aan de ruimte wilt toevoegen, kun je beginnen met inrichten! De sleutel tot een goed ontwerp is subtiliteit, wat betekent dat je niet kunt gaan voor iets dat opvalt omdat het niet lang trendy zal blijven. Richt je in plaats daarvan op kleine details zoals kleurenschema’s, textiel, verlichting, wandbekleding en meer om een ruimte te creëren die nieuw aanvoelt zonder er over een paar maanden gedateerd uit te zien.

http://www.gardencenterwemmel.be