Allure Wonen
Image default
Wonen in een appartement

Verhuizen? Hier moet je allemaal aan denken

Als je gaat verhuizen heb je een grote klus voor de boeg. Je moet alles inpakken, van alles opzeggen, adressen wijzigen en ook nog op tijd voor de nieuwe bewoners komen. Om je een beetje op weg te helpen hebben we deze blog voor je geschreven, met alle tips en punten waar je aan moet denken als je gaat verhuizen.

Begin met de grote opruiming

Als je gaat verhuizen wil je niet allemaal onnodige spullen mee verhuizen. Daarom is dit het perfecte moment om eens een grote opruiming te houden. Je kunt het beste per kamer aan de slag gaan, anders raak je te snel overweldigd.

Begin op de zolder of in de kelder en werk je weg door het hele huis, probeer één kamer per dag te doen en binnen een week klaar te zijn. Alle spullen dat je niet meer gebruikt kun je doneren, verkopen, weggeven of weggooien.

Alle zaken regelen

Bij een verhuizing is het belangrijk om al een aantal zaken te regelen. Zoals je energie rekening van je huidige woning opzeggen of mee verhuizen en zorgen dat deze op tijd in je nieuwe woning is aangesloten. Ook kun je het beste al je verzekering aanvragen en ook internet.

Zorg er daarnaast ook voor dat bij al je rekeningen je nieuwe adres is doorgegeven, om te voorkomen dat je belangrijke post misloopt.

Boek verhuisbedrijf Alkmaar op tijd

Ga je verhuizen met een verhuisbedrijf in Alkmaar of regel je een groep vrienden om je te helpen? Wat je ook gaat doen, het is belangrijk dat je op tijd doorgeeft op welke dag je de verhuizing wilt laten plaatsvinden. Indien je het zelf doet kun je het beste ook al het nodige vervoer reserveren.

Fijne verhuizing

Door alle bovengenoemde zaken ruim van tevoren te regelen zal je een fijne en gemakkelijke verhuizing hebben. Dat is zeker nodig, met al de voor stress!