Allure Wonen
Image default
Consumenteninformatie

Veel gestelde vragen over Chiropractie

De chiropractor is een beroepsbeoefenaar die zich specifiek bezighoudt met de diagnose, behandeling en preventie van neuro-musculoskeletale problemen en de gevolgen daarvan voor de gezondheid in het algemeen.

Het is dus een beroep dat zijn werkterrein nauwkeurig afbakent, juist om zich zo diep mogelijk in dit gebied te kunnen verdiepen. De chiropractor Bennekom voert manuele manoeuvres uit op de patiënt en behandelt niet alleen de symptomen maar ook de oorsprong van de ziekte.

 

Wat behandelt chiropractie?

Chiropractie is in staat om problemen op te lossen zoals: rugpijn, hernia, nekpijn, torticollis, en andere. Ook emotionele problemen.

Het mechanisme om de emotionele aspecten te verbeteren en ontspanning van het lichaam te bevorderen: is de gewrichtsaanpassing, die helpt om de pijn te verlichten, zodat de patiënt zich lichter voelt. En chiropractie werkt direct in op het spierstelsel.

Dus, na een evaluatie met de chiropractor Bennekom, is het mogelijk dat de oorsprong van het probleem wordt ontdekt. Soms heeft de patiënt alleen een specifieke follow-up nodig om het klinische beeld te verbeteren.

 

Kan ik behandeld worden tijdens een pijnepisode?

Ja, de verlichting kan onmiddellijk zijn, afhankelijk van de complexiteit van het geval en of het behandelbaar is door chiropractie, want hiervoor wordt een zorgvuldige evaluatie gemaakt en een plan van zorg voorgesteld om de klacht te verbeteren.

Chiropractie is geen spoedbehandeling, maar belet niet dat de patiënt voor pijn wordt behandeld.

 

Zijn er tegenindicaties?

Er zijn geen absolute contra-indicaties voor chiropractische zorg. De chiropractor Bennekom voert echter een grondige evaluatie uit om te bepalen welke techniek het best kan worden gebruikt of dat er moet worden doorverwezen naar een ander specialisme.

Is het geschikt voor zwangere vrouwen?
Ja, en het kan het lichaam van de vrouw in deze periode veel helpen, maar in de eerste 3 maanden van de zwangerschap is de toestemming van een verloskundige nodig.

De toename van het gewicht, de verandering van het zwaartepunt en houdingsveranderingen die de kromming van de wervelkolom accentueren, veroorzaken rugpijn bij ongeveer 70% van de zwangere vrouwen.

Om nog maar te zwijgen van de voordelen voor de gewrichten van bekken en wervelkolom, die door hormonen verzwakt zijn om de baby door te laten. Een ander groot voordeel is dat er geen gebruik wordt gemaakt van medicatie of invasieve procedures.

 

Is het geschikt voor ouderen of voor patiënten met osteoporose?

Alle in de chiropraxie afgestudeerde professionals zijn gekwalificeerd om disfuncties van het bewegingsapparaat te behandelen in de verschillende levensfasen waarin zij zich manifesteren. Dit omvat behandelingen van baby’s tot bejaarden.

Het verschil ligt in de technieken en het professionele gedrag die voor elke leeftijdsgroep of specifiek geval worden gekozen. De technieken die worden gebruikt bij de behandeling van een jonge volwassene zullen verschillen van die welke worden gebruikt bij kinderen, die op hun beurt verschillen van die welke worden gebruikt bij ouderen.

Daarom wordt een zorgvuldige beoordeling gemaakt om de toestand van de patiënt en de beste te gebruiken techniek vast te stellen. Bij mensen met osteoporose zullen bijvoorbeeld geen stoot- en krachttechnieken worden gebruikt, waardoor de veiligheid van de patiënt wordt gewaarborgd.

Een van de grootste voordelen van een chiropractische behandeling is de verbetering van de symptomen en de vermindering van de pijn, wat direct zijn weerslag heeft op de verminderde behoefte aan medicatie. Voor ouderen is dit een grote winst, aangezien polyfarmacie een van de verzwarende factoren is voor de gezondheid van ouderen.