Allure Wonen
Image default
Doe-het-zelf

Hoe je woning en tuin op elkaar afstemmen?

Mooi wonen, wie houdt er niet van? Maar wat mij regelmatig opvalt is het feit dat men zoveel aandacht aan de woning zelf besteed en soms zelden aan de tuin. Mooi wonen gaat eigenlijk om het totaalplaatje. Als de tuin en de tuindecoratie en accessoires in harmonie zijn, is het totaalplaatje eigenlijk helemaal compleet. Maar hoe maak je zoiets compleet?

Gelukkig hoef je hier niet zelf over na te denken. Voor dit soort ontwerpen heb je allerlei architecten. Een architect voor het ontwerp van je huis, maar ook een architect voor het ontwerp van je tuin. Het is mooi als de elementen die je in je woning verwerkt, terug komen in je tuin. Daarbij bedoelen we dus met name de sfeer. De sfeer die de woning uitstraalt moet je terug kunnen voelen in de tuin. Dus gebruik je in je tuin veel houten elementen? Dan is het mooi om deze houten elementen ergens in je tuin terug te laten komen. Bij een oude woning is het misschien mooi om sfeer te creëren met enkele oude appelbomen en bij een modern huis hoort natuurlijk ook een moderne strakke tuin.

Belangrijk is om niet alleen naar de plantensoorten te kijken maar ook naar je accessoires. Ga je bloembakken gebruiken in je tuin? In welke kleur ga je die dan toepassen? Wat voor brievenbus kies je? Wordt het een nostalgische brievenbus bij je oude woning of kies je voor een strakke pakketbrievenbus bij jouw lichtgrijs gestucte schuurwoning? Kies je voor een hekwerk? En wordt dat dan een sierhekwerk? Een schapenhek of wat anders.

Met kleine details kun je de tuin verder aankleden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld vogelhuisjes, nestkastjes en insectenhuisjes. Denk hierbij aan een vogelbad of voederhuisje. Of kies een mooi tuinbeeld. Ook huisnummers en de bestrating zijn dingen waar aandacht aan moet worden besteed. Het is zonde om klakkeloos een huisnummerbordje te kopen, terwijl je deze waarschijnlijk heel mooi passend bij je woning kunt uitkiezen.

Voor voordeel shoppen ga je:

– Voor planten naar Oosterik in Denekamp

– Voor brievenbussen naar Yourmailbox.nl in Zutphen

– Voor tuinbeelden naar Tuinbeeldenwinkel.nl

– Voor vogelhuisjes naar Vogelhuisjes-kopen.nl

 

 

https://www.yourmailbox.nl/brievenbussen