Allure Wonen
Image default
Inrichting

Efficiënt thuiswerken zonder stress: zo doe je dat!

Inmiddels is thuiswerken de trend onder vrijwel alle Nederlanders. Waar bazen vroeger nog huiverig waren om mensen thuis te laten werken, is dat nu wel anders. De coronacrisis heeft aangetoond dat thuiswerken absoluut mogelijk is en het is nu meer de standaard geworden onder werknemers. Werk jij ook regelmatig thuis, maar merk je dat dit soms nog wel wat efficiënter kan? En wil je graag minder stress tijdens de werkzaamheden? Dan is dit artikel iets voor jou.

Creëer een rustige omgeving met een geluiddempende geluidscabine

Rondrennende kinderen in huis, je hond die constant ‘aan’ staat, je kat die voor de zoveelste keer voor het beeldscherm langsloopt of de buren die ineens besluiten om een verbouwing met bijbehorende geluidsoverlast te starten. Het zijn allemaal factoren die niet bepaald bijdragen aan de rust die je nodig hebt om jouw werkzaamheden goed uit te kunnen voeren. Met een geluiddempende cabine van Esmono kun je jezelf afzonderen van jouw omgeving en in alle rust aan een project werken. Doordat deze cabines zowel het geluid van buitenaf dempen, maar ook het geluid binnen in de cabine dempen, kun je ook zonder problemen uitgebreid telefoneren en videobellen met collega’s of klanten zonder dat dit zorgt voor geluidsoverlast. Hierdoor draagt een geluidscabine bij aan een rustige werkomgeving voor jou en je omgeving.

Zorg voor een rustige inrichting van jouw thuiswerkkantoor

Sommige mensen zweren bij een ‘clean desk policy’ en anderen hebben het liefst een inspirerende omgeving waarin veel spullen staan, zodat ze creatief bezig kunnen zijn. Wat jouw voorkeur ook heeft, het is bewezen dat je beter werkt in een (voor jou) rustige omgeving. Ongeacht of je dus liever veel of weinig spullen in je thuiswerkkantoor hebt staan, het is dus altijd aan te raden om deze rustig in te richten en om je bureau zo opgeruimd mogelijk te houden. Wil je een geluidscabine als thuiskantoor gaan inrichten, dan heb je vaak nog extra opties om deze in te richten. Je kunt ook zowel het interieur als exterieur qua kleuren aanpassen naar de kleuren van de kamer. Dit geeft ook rust en het zorgt ervoor dat je efficiënter kunt werken.

Zet een luchtzuiverende plant in jouw thuiskantoor

Het maakt niet uit of je een kettingroker bent of juist een sportieve fitboy of fitgirl, het is altijd aan te raden om lucht van goede kwaliteit te hebben in jouw thuiswerkkantoor. Een schone lucht is namelijk niet alleen lekker fris, maar ook een stuk gezonder. Geadviseerd wordt om dagelijks je huis minimaal 15 minuten goed te luchten, zodat de luchtkwaliteit in je woning verbetert. Vind je dit lastig om elke dag te doen of wil je gewoon iets extra’s toevoegen aan jouw kantoor waardoor je lucht altijd schoon is, dan is een luchtzuiverende plant een goed idee. Hierbij kun je denken aan de lepelplant, de krulvaren, klimop of een graslelie. Heb je weinig lichtinval, dan is het belangrijk om te kiezen voor een plant die weinig tot geen licht nodig heeft om goed te kunnen groeien. Zo kun je efficiënt thuiswerken en ben je productiever gedurende de dag.

 

https://esmono.nl/