Allure Wonen
Image default
Inrichting

Hoe creëer je een overzichtelijk magazijn voor jouw bedrijf?

Wanneer je een eigen bedrijf hebt (aan huis of in een magazijnpand) is het belangrijk om je spullen veilig en overzichtelijk op te ruimen. De meeste bedrijven gebruiken hiervoor een magazijn, zodat zij makkelijk veel spullen kwijt kunnen. Maar met alleen een magazijn kom je er niet. Je hebt ook iets nodig waar je jouw spullen op kwijt kan. Hiervoor kun je het beste een magazijnstelling gebruiken. Maar hoe gebruik je die zo efficiënt mogelijk? 

Soorten magazijnstellingen

Er zijn veel verschillende soorten magazijnstellingen. Welke perfect is voor jouw magazijn hangt af van de producten die je wilt opbergen in het magazijn. Neem bijvoorbeeld een palletstelling. Deze stelling heeft veel voordelen doordat het ruimte biedt. Je kunt er veel spullen op kwijt en het biedt de mogelijkheid om te werken volgens een FIVO (first in- first out) systeem. En een draagarmstelling bijvoorbeeld is weer heel anders. Deze stellingen zie je vaak in bouwwinkels en zijn ideaal voor zware producten zoals planken, buizen en constructieonderdelen. Vaak past zo een stelling alleen niet in huis. Dus als je een magazijnstelling voor jouw thuis webshop nodig hebt, kun je beter kiezen voor magazijnbakken. En zo zijn er veel meer soorten te vinden, waardoor je zeker de perfecte stelling kunt vinden. 

Indeling magazijn

Nu je gekozen hebt voor een magazijn instelling is het tijd om je magazijn in te delen. Het is handig om dit zo overzichtelijk en efficiënt mogelijk te doen. Je wilt namelijk dat je spullen makkelijk bereikbaar zijn, maar dat het ook veilig en overzichtelijk blijft. Om dit te kunnen doen is het handig om van tevoren een indeling op papier te maken. Als je dit doet, moet je rekening houden met o.a. de afvoer en aanvoer goederen, looproutes, veiligheid en doorloopsnelheid. Als je dit allemaal hebt meegenomen in je ontwerp kun je aan de slag met het indelen van het magazijn en het plaatsen van jouw producten. 

Administratie magazijn 

Als de magazijnstelling eenmaal met producten en al staat is het natuurlijk de eerste dagen overzichtelijk. Maar als er eenmaal producten afgevoerd worden en er weer nieuwe producten aankomen, kan het weer onoverzichtelijk worden.  Hou daarom bij wat waar staat, hoeveel je van iets hebt en wanneer de producten aankomen. Zo blijft je magazijn efficiënt en overzichtelijk. 

https://www.begra.nl/