Allure Wonen
Image default
Woonkamer

Goede TV om voetbal te kijken

Met het aankomende WK die binnenkort gaat beginnen ben je wellicht van plan om een nieuwe TV te gaan kopen. Maar je ziet dat er wel heel veel verschillende soorten televisies te koop zijn en weet eigenlijk niet waar je moet gaan beginnen. We gaan in dit artikel verder in op hoe jij een goede keuze kunt maken tussen het grote aanbod. Waar moet je rekening mee houden en hoe vind je nu de beste TV voor jou situatie?

Formaat TV

Hoe groot moet je TV ongeveer zijn. Om comfortabel te kijken geven wij het volgende advies. Zit je ongeveer 3 meter van de TV, kies dan een 55 inch TV, zit je ongeveer 3.5 meter tot 4 meter van de TV, ga dan voor een 65 inch TV.

Resolutie

Voor een mooi beeld kun je kiezen voor een 4k of 8k resolutie. 8k is scherper maar ook een beetje duurder. Ook hangt de kwaliteit natuurlijk af van hetgeen wat je afspeelt op je TV.

Herz

Bij sportwedstrijden heb je veel snelle beelden. Om deze beelden allemaal even scherp weer te geven heeft je TV een goede verversingssnelheid nodig. Dit wordt uitgedrukt in Herz. Als je sport belangrijk vindt ga dan voor een 100 of 120 hertz tv.

Smart TV?

De meeste TV’s zijn tegenwoordig smart TV’s. Met een smart TV heb je toegang tot honderden apps die je op je TV kunt installeren. Zo kun je gemakkelijk Youtube, Netflix, Videoland, Spotify, Viaplay en heel veel andere apps bekijken op je TV.

Als je echt geen keuze kunt maken dan kun je natuurlijk ook altijd eens naar de winkelstraat gaan. Bij diverse elektronica winkels kun je even binnenlopen en de TV’s zelf bekijken. Zo kun je ze perfect met elkaar vergelijken en eventueel nog laten voorlichten door de medeweker in de winkel.